fredag 25 maj 2007

Öl är gott.

Se där, allmänbildning redan i rubriken! I mitt parallela liv (eller ett av mina parallella...) som "ideell bartender" (har faktiskt fått det omnämnandet i en tidningartikel för ett antal år sen, fint som snus!) stod jag här om veckan och serverade ett sällskap upptäcktsresande i Roslagens växande utbud av småskaligt producerad mat och dryck. En dam i sällskapet bad att få VÄLDIGT lite Skebo Bruksöl i sitt glas, eftersom hon inte tyckte om öl. Fem minuter senare stod hon framför mej igen, ställde glaset på bardisken och sa "Fyll på, det var gott!" Kan man få bättre feedback på det man gör än så?

Lovade vi inte ett uttalande i Systembolagets anda sist? Här kommer det:

Skebo Vårbrus, 5,0% - Slutlevererad, kan finnas på vissa krogar.

Sista fatet Vårbrus gick till Mackinlays Inn tillsammans med första leveransen av första brygden av Skebo Lantöl för en vecka sen. Vi hjälptes åt att mäska in en Bruksöl, sen laddade Mats sin gamla Volvo med 12 fat öl (nya fjädrar & stötdämpare, funkar utmärkt) och begav sig till våra vänner stockholmskrögarna medan jag bryggde vidare. Så Lantölen har smygit sig på huvudstaden, köar väl som bäst för en ledig tapp på pubar runt om i stan. Fråga gärna vid din favoritbardisk, har dom inte Lantölen eller nån annan av våra produkter i källaren så finns vi här för att hjälpa till!

Våren kan väl vara slut för den här gången då, men det kommer nya vårar. Och vi kommer igen med Vårbrus när dammluckurna släpper på flödet i Skeboån nästa år. Innan dess ska vi dock ha hunnit med lite andra årstider och därtill brygder. Har en på lut inför sommaren, men har inte hittat på ett bra namn på den ännu. Idéer? Förslag? Shoot!

Nu väntar gräsklipparen. Over and out.

Mat och dryck i Roslagen, kolla in dom här: Roslagsmat , och Sveriges bästa destilleri Norrtelje Brenneri där du om du mot all förmodan tröttnar på deras utmärkta produkter kan avnjuta en Skebo Bruksöl i restaurangen. Enjoy!