måndag 7 maj 2007

Brusa högre lilla öl

Nu har webmaster Eva kastat ut mej i cyberbruset som nattvakt på vår hemsida. Jojo. Fint ska de va.

Tro't eller ej men precis som vi har börjat ta våra första stapplande steg som kommersiella bryggare så är det maj månad och ett halvår har gått sen vi erhöll vårt tillstånd för tillverkning av öl från våra vänner myndigheterna. Otroligt. Tiden går fort när man har roligt.

Det som har upptagit merparten av vår tid är att hålla igång produktionen av vår Bruksöl som går riktigt bra på krogar när och fjärran. Vi släppte en one-off för en tid sen, exprimentbrygd som vi inte riktigt visste vad den skulle heta. Men två saker bestämde namnet. 1) en öl kan tydligen heta precis vad som helst, och 2) jag hade en bra bild på Skeboforsen i vårflod, med bryggeriet i bakgrunden. Skebo Vårbrus fick det bli. Tanken for genom huvet, tänk om det blir en kort vår, hur ska vi hinna sälja den under det namnet då? No worries, våren kan ta slut idag om så är. Inom kort står det här som det står i Systembolagets sortimentlista så fort det rör sig om en trevlig öl: "Slutlevererad"! Vad som återstår idag är ett fat som Calle på Mackinlays Inn på Flemminggatan har bett oss hålla på åt honom. Så det ligger nu gömt under 20 kilo humle i ett hörn i förrådet. Därtill har vi några lådor med flaskor, men dom kan vara slut innan man hinner säga så mycket som hösnuvepiller.

Vi har börjat snegla på den första batchen Lantöl också. Kan vara dax snart att knäcka den, ska göra en utvärdering inom kort. Rapport kommer.

Och så här ser världen idag ut från Skebobryggarnas horisont:
Vår öl finns (tror vi, om den inte har tagit slut, säg isåfall till i baren) på: Mackinlays Inn, Fleminggatan; Glenfiddich Warehouse, Västerlånggatan; The Man in The Moon, Tegnergatan; Tegnérs Gömställe, Upplandsgatan; Bishops Arms, Bellmangatan, samtliga innanför Stockholms tullar; Bishops Arms, Sundbyberg; The White Horse, Upplands Väsby; Bishops Arms, Gävle; McGills, Gävle. I Roslagen finner du våra produkter på Restaurang Ett Glas, Norrtälje; Gamla Stans Trädgård, Norrtälje; Norrtelje Brenneri, Lohärad; Häverödals Hotell, Hallstavik; Zorbas by The Way, Älmsta; Johannesberg, Rimbo; Skebopuben (members only) samt Skebo Herrgård, de båda sistnämnda på avstånd från bryggeriet som möjliggör leveranser med pirra.

Seså, nu stänger vi av våra datorer en stund och går ut i solen.