lördag 15 september 2007

Höstkänning

Att hålla igång en hemsida är svårt. "Bäst att ordna så man själv har kontrollen och kan hålla den uppdaterad." Joho. Två månader har gått sen senaste uppdateringen. Så gick det med den kontrollen. Men utvecklingspotetial finns!

Elände elände. Vi möts av nyheten att The Beer Hunter Michael Jackson har gått bort. Första mötet med denne ölkulturens förgrundsgestalt var något så udda som Norstedts reseguide till London, utgiven 1983 och författad av just Michael Jackson. Den var med i bagaget på bryggegriarbetarens bröllopsresa till London för snart 20 år sen, och den ledde oss till stadens sevärdheter såväl som till ett briljant urval av Londons bättre pubar. Det var då mitt intresse för brittisk öl grundades, och jag förvandlades till en inbiten anglofil. Senare i livet tvingade jag en bekant i St Albans utanför London att spela in alla avsnitt av The Beer Hunter på Channel Four. Än idag kommer den medfarna videokassetten fram vid högtidliga tillfällen. Kult. Han gjorde mycket för att föra fram öl & whisky som de högklassiga drycker de är.

Vi tar allt elände med en gång. Från Charles Faram, vår humleleverantör, kommer meddelande om att humleskördarna runt vårt jordklot är svårt åtgångna av stormar som slitit sönder humlerankorna och av översvämningar som fördärvat skördar. Vi hoppas det inte påverkar beskan i våra produkter alltför mycket i framtiden. Och Maris Otter, den ädlaste av kornsorter för förädling till malt, är utrotningshotad och kommer att bli dyrare än saffran om man ska tro vår maltleverantör.

På nyheterna idag förvarnas om en höjd skatt på öl. Och hälften av bryggeripersonalen, Mats, har ett rejält ryggskott. Men nog med elände nu.

Tack alla ni som besökte oss på Eldrimners Smaklust-mässa i Hornstullsstrand på Söder i slutet av augusti. Det var tre dagar av positiva kontakter med trevliga människor som provade våra och Norrtelje Brenneris produkter i restaurangen i Västmanland-Uppsala-Stockholms läns avdelning på mässan.

Under sensommaren har vi levererat Bruksöl till Restaurang Street och till Restaurang Pontus på Brunnsgatan. Kanske inte den kategori krogar vi tänkte oss som våra kunder när vi startade verksamheten. Och Restaurang Lux på Lilla Essingen, dom utökar sitt sortiment med, förutom Bruksölen, även Lantöl och Herrgårdsporter. The Beer Hunter måste le förnöjt där han sitter på sin molntapp och tittar ner, när hantverksmässigt producerad öl från små bryggerier hittar in på de etablerade "finkrogarna".

Idag har vi tappat vår höstöl på fat. Välhumlad ale som vi tycker är nästan för god för att säljas. Men vi kan väl inte behålla den för oss själva. Ett litet problem i sammanhanget är att vi inte har nåt namn på den ännu, arbetsnamnet har varit Björnfrossa, sen folk i byn sett färska björnspår i närheten under sommaren. Får anledning att återkomma å det snaraste på denna sajt och meddela vad namnet på ölen blev.

Just det, det är så man ska göra för att tvinga sej till att uppdatera hemsidan!